PEREGRINARI PE MELEAGURI DE TEI(U)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
SA PASTRAM ROMANIA CURATA!
Sa pastram Romania curata!
Social bookmarking

Social bookmarking reddit      

Pastrati adresa Ghidul profesorului istet pe site-ul dvs. de bookmarking social

Bookmark and share the address of PEREGRINARI PE MELEAGURI DE TEI(U) on your social bookmarking website

Campanie pt.denormalizarea consumului de tutun pentru un stil de viata sanatos

Sat Sep 04, 2010 6:00 am by profesor, Corina Ciobanu

Societatea Română de Pneumologie alături de Pfizer România, cu sprijinul asociației Aer Pur România și al RPFR- Rețelei pentru Prevenirea Fumatului din România anunță lansarea unei campanii de informare pe tema renunțării la fumat prin tratament.
Campania se derulează atât în mediul online, pe site-ul www.naepop.ro, cât și în social media.
Site-ul il prezinta pe Nae Pop, un om care nu poate …

[ Full reading ]

Comments: 1

Log in

I forgot my password

Vremea
RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


Statistics
We have 50 registered users
The newest registered user is franceska279

Our users have posted a total of 483 messages in 444 subjects
April 2024
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Calendar Calendar


La Teiu, programul eTwinning a facilitat înfrățirea cu o școală din Lituania

Go down

La Teiu, programul eTwinning a facilitat înfrățirea cu o școală din Lituania  Empty La Teiu, programul eTwinning a facilitat înfrățirea cu o școală din Lituania

Post by profesor, Corina Ciobanu Mon Jun 20, 2011 11:30 pm

Pentru o săptămână, proiectul eTwinning “United by respect and diversity” (“Uniți prin respect și diversitate”) a adus împreună două țări diferite, România șI Lituania. Cu această ocazie, elevii de la școala „Vladimir Streinu” din localitatea argeșeană Teiu și-au făcut prieteni noi, în urma programului la care au participat folosind tehnologia EBC.

Concursul eTwinning este inițiat de Consiliul Europei și se desfășoară între mai multe școli, din România sau alte țări europene și le facilitează copiilor deprinderea spiritului competitiv, dar și pe cel de creație, deoarece în cadrul competiției elevii trebuie să compună cântece, să le interpreteze, apoi să realizeze un videoclip pe care să-l posteze pe internet. Pentru toate cele trei participări la acest concuris, clipurile eleviilor de la școala Vladimir Streinu din localitatea Teiu, jud. Argeș, au fost realizate ajutorul tehnologiei primite prin programul EBC, dar și al aparaturii din dotarea centrului PAPI. Concursul eTwinning le-a adus anul acesta și noi prieteni, de la școala din localitatea lituaniană Panevezys Senvages.

“Înfrățirea celor două școli i-a implicat nu doar pe elevii și profesorii din Teiu, ci întreaga comunitate locală, care a contribuit la organizarea a numeroase de activități, în perioada 10-14 mai 2011”, a explicat Corina Ciobanu, profesoară la școala din Teiu.

Scopul proiectului
Obiectivul principal al proiectului a fost acela de folosi și aprofunda cunoștințele de engleză, acesta fiind “instrumentul” principal de comunicare între copiii lituanieni și cei români, dar și de a înțelege că limba nu trebuie să fie o piedică în a-ți face noi prieteni.

“Un alt scop al proiectului a fost acela de a ne împărtăși unii altora experiențele benefice deprinse în activitățile didactice, dar nu în ultimul rând, de a avea oportunitatea să arătăm și altora câtec ceva din cultura noastră locală, regională și națională”, a adăugat Corina Ciobanu.

Vizite, școală șI dezbateri
Grupul lituanian, format din 14 elevi cu vârste cuprinse între 12-14 ani, a fost însoțit de două profesoare de limba engleză, care i-au ajutat pe copiii pe tot parcursul activităților organizate de școala și comunitatea argeșeană.

“Activitățile au fost cât se poate de complexe pentru că am vrut ca cei mici să se simtă bin eși să vadă cât mai multe. Le-am prezentat școala din Teiu, dar și comunitatea și ne-am lăudat cu ce avem aici – centrul PAPI, Biblioteca centrală, Casa Memorială “Vladimir Streinu” - dar și lucruri mai distractive. Am organizat spectacole de muzică și dansuri tradiționale, românești și lituaniene, care au fost urmate, cum e și firesc, de o masă festivă cu specific autohton. Am făcut și o vizită în Pitești și la alte câteva obiective turistice”, a spus Corina Ciobanu.

Deși au fost într-o mică vacanță, elevii și cele două profesoare din Lituania au participat la câteva ore de matematică, franceză și educație fizică și astfel au putut compara sistemul lor de educație cu cel românesc, ocazie cu care au avut loc, chiar și între copii, discuții referitoare la ceea ce este mai bun în fiecare sistem.

“La toate activitățile au participat, în permanență, cei 18 elevi din Teiu care au participat la proiectul eTwinning și care I-au însoțit peste tot pe noii lor prieteni din Lituania”, a spus profesoara din Teiu.

Vizita s-a încheiat cu o excursie a tuturor la Castelul Bran din Brașov, prilej pentru o ultimă distracție, care să facă despărțirea mai puțin amară.

“Oaspeții noștri au rămas plăcut impresionați de faptul că, deși suntem o comunitate mică, suntem atât de ospitalieri și i-am primit cu atât de multă căldură sufletească, iar țara noastră în ansamblu, le-a plăcut foarte mult având în vedere faptul că visau de mult să o viziteze. M-am bucrat foarte mult sa-i avem ca oaspeți pe copii și pe Rasa și Sigrida, cele două profesoare, pe care le-am cunoscut printr-un proiect Comenius în care suntem parteneri. Cred că unul din scopurile pentru care am pus la cale acest proiect a fost atins, acela de a-i determina pe copii să comunice în limba engleză și să constate că limba nu este un impediment, ci, dimpotrivă, se pot lega prietenii durabile, iar cei mici au avut foarte multe de învățat unii de la alții”, a spus profesoara Corina Ciobanu.

Ea a precizat că musafirii din Lituania au făcut această vizită prin eforturile lor proprii.

Ce este eTwinning
eTwinning sprijină proiectele de colaborare dintre cel puțin două școli din cel puțin două țări europene. Ele stabilesc un parteneriat și folosesc tehnologia informației și comunicării (TIC) pentru a derula un proiect pedagogic relevant. În eTwinning, școlile comunică și colaboreaza prin internet. Nu există subvenții și nu sunt necesare întâlnirile față în față. Pentru a participa, este necesară înscrierea pe portalul eTwinning, unde se obține acces la instrumentele eTwinning, care ajută la găsirea unor parteneri, la comunicarea și la colaborarea cu ei. Odată încheiat un parteneriat, se primește un TwinSpace, adică un spațiu virtual privat pentru a putea lucra împreună. În plus, toate parteneriatele înregistrate primesc un certificat oficial eTwinning (eTwinning Label).

Într-un parteneriat eTwinning se poate lucra pe orice temă. Proiectul trebuie să mențină un echilibru între utilizarea TIC și activitățile de curs și să se armonizeze cu programa școlară națională a școlilor participante în proiect.

Pot participa grădinițe, școli primare, școli secundare și licee (vârsta copiilor variază între 3-19 ani).

Articole similare:
Elevii din Teiu, pe podiumul eTwining 2010

Premiile eTwinning 2011


Voturi: 3
Votul dvs este: 5Cuvinte cheie: Teiujud. ArgeșeTwinningcompetițieșcoaliLituaniaEBC




Adaugă comentariul tău
Mult succes!
Dată: 03.06.2011 Autor: gadina
Felicitari persoanelor implicate in acest proiect !


--------------------------------------------------------------------------------

profesor, Corina Ciobanu
profesor, Corina Ciobanu
Admin
Admin

Female Numarul mesajelor : 566
Varsta : 46
Localizare : Pitesti-ARGES
Puncte : 1332
Reputatie : 0
Data de inscriere : 2008-06-28

http://scoalateiuarges.ning.com/

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum