PEREGRINARI PE MELEAGURI DE TEI(U)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
SA PASTRAM ROMANIA CURATA!
Sa pastram Romania curata!
Social bookmarking

Social bookmarking reddit      

Pastrati adresa Ghidul profesorului istet pe site-ul dvs. de bookmarking social

Bookmark and share the address of PEREGRINARI PE MELEAGURI DE TEI(U) on your social bookmarking website

Campanie pt.denormalizarea consumului de tutun pentru un stil de viata sanatos

Sat Sep 04, 2010 6:00 am by profesor, Corina Ciobanu

Societatea Română de Pneumologie alături de Pfizer România, cu sprijinul asociației Aer Pur România și al RPFR- Rețelei pentru Prevenirea Fumatului din România anunță lansarea unei campanii de informare pe tema renunțării la fumat prin tratament.
Campania se derulează atât în mediul online, pe site-ul www.naepop.ro, cât și în social media.
Site-ul il prezinta pe Nae Pop, un om care nu poate …

[ Full reading ]

Comments: 1

Log in

I forgot my password

Vremea
RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


Statistics
We have 50 registered users
The newest registered user is franceska279

Our users have posted a total of 483 messages in 444 subjects
May 2024
MonTueWedThuFriSatSun
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Calendar Calendar


NORME METODOLOGICE PENTRU STABILIREA OBLIGAȚIEI DIDACTICE DE PREDARE A PERSONALULUI DE CONDUCERE

Go down

NORME METODOLOGICE PENTRU STABILIREA OBLIGAȚIEI DIDACTICE DE PREDARE A PERSONALULUI DE CONDUCERE Empty NORME METODOLOGICE PENTRU STABILIREA OBLIGAȚIEI DIDACTICE DE PREDARE A PERSONALULUI DE CONDUCERE

Post by profesor, Corina Ciobanu Mon Sep 05, 2011 1:43 am

1
Anexa la ordinul ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului
nr. 4865/16.08.2011
NORME METODOLOGICE PENTRU STABILIREA OBLIGAȚIEI DIDACTICE DE PREDARE A PERSONALULUI DE CONDUCERE DIN INSPECTORATELE ȘCOLARE, UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT, UNITĂȚILE CONEXE, PRECUM ȘI A PERSONALULUI DE ÎNDRUMARE ȘI CONTROL DIN INSPECTORATELE ȘCOLARE ȘI A PERSONALULUI DIDACTIC DIN CASELE CORPULUI DIDACTIC
Capitolul I
DISPOZIȚII GENERALE
Art.1. Prezentele norme metodologice se aplică personalului de conducere din unitățile de învățământ, din unitățile conexe, precum și personalului de îndrumare și control din inspectoratele școlare și personalul didactic din casele corpului didactic.
Art.2. Personalul menționat la art. 1 este degrevat parțial de norma didactică de predare începând cu anul școlar 2011-2012.
Art.3. Prin degrevare se înțelege posibilitatea exceptării personalului menționat la art. 1 de la obligația efectuării normei didactice de predare, în condițiile prevăzute de prezenta metodologie.
Capitolul II
ÎNVĂȚĂMÂNT PREȘCOLAR
Art.4. Directorii grădinițelor cu program normal, care au personalitate juridică și care funcționează cu peste 8 grupe de copii, prof pentru învățământul preșcolar, nu sunt degrevați de norma didactică și efectuează integral activitatea didactică de instruire – educare cu grupa de copii.
Art.5. Directorii grădinițelor cu program prelungit/săptămânal cu personalitate juridică, care funcționează cu peste 7 grupe de copii, prof pentru învățământul preșcolar, nu sunt degrevați de norma didactică și efectuează integral activitatea didactică de instruire – educare cu grupa de copii.
2
Capitolul III
ÎNVĂȚĂMÂNT PRIMAR, GIMNAZIAL, LICEAL ȘI ÎNVĂȚĂMÂNT POSTICEAL
Art.6. (1) Directorii unităților de învățământ de nivel primar, gimnazial, liceal și postliceal cu personalitate juridică și care funcționează cu mai puțin de 25 de clase, efectuează 6-8 ore/săptămână din norma didactică de predare;
(2) Directorii unităților de învățământ de nivel primar, gimnazial, liceal și postliceal care funcționează cu peste 25 de clase efectuează 4-6 ore/săptămână din norma didactică de predare.
Art.7. (1) Directorii adjuncți din unitățile de învățământ de nivel primar sau gimnazial efectuează 6-8 ore/săptămână din norma didactică de predare, în cazul în care unitățile de învățământ se află în una din următoarele situații:
a) au peste 30 de clase de elevi;
b) au între 20 și 30 de clase de elevi și îndeplinesc una din următoarele condiții:
- funcționează cel puțin 10 clase de elevi și/sau grupe de copii la
învățământul primar și/sau preșcolar;
- au secții cu predare în limbile minorităților naționale, în școala în care învățământul se desfășoară în limba română;
- au secții cu predare limba română, în școala în care învățământul se desfășoară în limbile minorităților naționale;
c) au cel puțin 20 clase și unitatea de învățământ are internat și cantină;
(2) Directorii adjuncți din unitățile de învățământ de nivel liceal/postliceal efectuează 6-8 ore/săptămână din norma didactică de predare, în cazul în care unitățile de învățământ se află în una din următoarele situații:
a) au peste 25 de clase de elevi;
b) au între 18 și 25 de clase de elevi și îndeplinesc una din următoarele condiții:
- funcționează cel puțin 10 clase de elevi și/sau grupe de copii la învățământul gimnazial și/sau primar și/sau preșcolar;
- au secții cu predare în limbi ale minorităților naționale, în școala sau liceul în care învățământul se desfășoară în limba română;
- au secții cu predare limba română, în școala sau liceul în care învățământul se desfășoară în limbile minorităților naționale;
3
c) cel puțin 18 clase și unitatea de învățământ are internat și cantină.
(3) În situația în care directorii adjuncți sunt prof pentru învățământul primar și preșcolar, aceștia efectuează integral activitatea didactică de instruire – educare cu grupa sau clasa de elevi.
Capitolul IV
CENTRE JUDEȚENE DE RESURSE ȘI ASISTENȚĂ EDUCAȚIONALĂ/CENTRUL MUNICIPIULUI BUCUREȘTI DE RESURSE ȘI ASISTENȚĂ EDUCAȚIONALĂ
Art.8. Directorii centrelor județene de resurse și asistență educațională/Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională, efectuează 4-6 ore/săptămână din norma didactică de predare.
Art.9. Coordonatorii centrelor județene de asistență psihopedagogică/psihologică, efectuează 4-6 ore/săptămână din norma didactică de predare.
Capitolul V
ÎNVĂȚĂMÂNT CU PROGRAM SPORTIV INTEGRAT ȘI SUPLIMENTAR
Art.10. (1) Directorii unităților de învățământ cu program sportiv integrat cu personalitate juridică au obligația didactică de predare prevăzută la art.6 din prezentele norme metodologice.
(2) Directorii, respectiv directorii adjuncți ai unităților de învățământ, altele decât cele program sportiv integrat care au personalitate juridică și care au clase cu profil sportiv, au obligația didactică de predare prevăzută la art.7 din prezentele norme metodologice.
Art.11. (1) Directorii unităților de învățământ cu program sportiv suplimentar, denumite și cluburi sportive școlare, care funcționează cu personalitate juridică și care au 20 grupe de elevi, efectuează 9-12 ore/săptămână din norma didactică de predare, dacă clubul are 20-35 de grupe de elevi;
(2) Directorii unităților de învățământ cu program sportiv suplimentar, denumite și cluburi sportive școlare, care funcționează cu personalitate juridică și care au cel puțin 20 grupe de elevi, efectuează 6-9 ore/săptămână din norma didactică de predare, dacă clubul are peste 35 de grupe de elevi;
4
(2) Directorii adjuncți din cadrul unităților de învățământ cu program sportiv suplimentar, cluburi sportive școlare, care funcționează cu personalitate juridică și care au peste 45 grupe de elevi - efectuează 10-12 ore/săptămână din norma didactică de predare.
Art.12. (1) Pentru directorii unităților de învățământ cu personalitate juridică, altele decât cele cu program sportiv suplimentar, care au secții sau grupe de club sportiv școlar, obligația didactică de predare a acestuia este cea prevăzută la art.6 din prezentele norme metodologice.
(2) Coordonatorii unităților de învățământ care funcționează cu personalitate juridică, altele decât cele cu program sportiv suplimentar, care au 1-20 de grupe de club sportiv școlar, efectuează integral norma de predare.
(3) Directorii adjuncți din cadrul unităților de învățământ care funcționează cu personalitate juridică, altele decât cele cu program sportiv suplimentar, care au peste 20 de grupe de club sportiv școlar, efectuează o norma didactică de predare de 12 ore/săptămână.
Capitolul VI
PALATE ȘI CLUBURI ALE COPIILOR
Art.13. Directorii palatelor copiilor și directorul Palatului Național al Copiilor efectuează 6-8 ore/săptămână din norma didactică de predare.
Art.14. (1) Directorii cluburilor copiilor care funcționează sub 10 norme, efectuează 10-12 ore/săptămână din norma didactică de predare.
(2) Directorii cluburilor copiilor care funcționează cu cel puțin 10 norme efectuează 8-10 ore/săptămână din norma didactică de predare.
Art.15. Directorul adjunct/directorii adjuncți de la Palatul Național al Copiilor efectuează 10 –12 ore/săptămână din norma didactică de predare.
Capitolul VII
CASA CORPULUI DIDACTIC
Art.16. Directorii caselor corpului didactic, efectuează 2-4 ore/săptămână din norma didactică de predare.
5
Art.17. Profesorul– metodist din cadrul casei corpului didactic efectuează 2-4 ore/săptămână din norma didactică de predare, în specializarea de pe diploma de licență.
Capitolul VIII
INSPECTORATELE ȘCOLARE JUDEȚENE/AL MUNICIPIULUI BUCUREȘTI
Art.18. Inspectorii școlari generali și inspectorii școlari generali adjuncți din cadrul inspectoratelor școlare județene/al municipiului București efectuează 2-4 ore/săptămână din norma didactică de predare.
Art.19 (1) Inspectorii școlari de specialitate, respectiv inspectorii școlari din cadrul inspectoratelor școlare județene/al municipiului București efectuează 2-4 ore/săptămână din norma didactică de predare.
(2) Inspectorii școlari pentru învățământul preșcolar și primar din cadrul inspectoratelor școlare județene/al municipiului București efectuează norma didactică de predare de 2-4 ore/săptămână, în specializarea de pe diploma de licență.
profesor, Corina Ciobanu
profesor, Corina Ciobanu
Admin
Admin

Female Numarul mesajelor : 566
Varsta : 46
Localizare : Pitesti-ARGES
Puncte : 1332
Reputatie : 0
Data de inscriere : 2008-06-28

http://scoalateiuarges.ning.com/

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum