PEREGRINARI PE MELEAGURI DE TEI(U)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
SA PASTRAM ROMANIA CURATA!
Sa pastram Romania curata!
Social bookmarking

Social bookmarking reddit      

Pastrati adresa Ghidul profesorului istet pe site-ul dvs. de bookmarking social

Bookmark and share the address of PEREGRINARI PE MELEAGURI DE TEI(U) on your social bookmarking website

Campanie pt.denormalizarea consumului de tutun pentru un stil de viata sanatos

Sat Sep 04, 2010 6:00 am by profesor, Corina Ciobanu

Societatea Română de Pneumologie alături de Pfizer România, cu sprijinul asociației Aer Pur România și al RPFR- Rețelei pentru Prevenirea Fumatului din România anunță lansarea unei campanii de informare pe tema renunțării la fumat prin tratament.
Campania se derulează atât în mediul online, pe site-ul www.naepop.ro, cât și în social media.
Site-ul il prezinta pe Nae Pop, un om care nu poate …

[ Full reading ]

Comments: 1

Log in

I forgot my password

Vremea
RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


Statistics
We have 50 registered users
The newest registered user is franceska279

Our users have posted a total of 483 messages in 444 subjects
April 2024
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Calendar Calendar


PROIECTUL ANTREPRENORIATUL LA FEMININ

Go down

PROIECTUL ANTREPRENORIATUL LA FEMININ Empty PROIECTUL ANTREPRENORIATUL LA FEMININ

Post by profesor, Corina Ciobanu Tue Feb 07, 2012 6:48 am


PROIECTUL ANTREPRENORIATUL LA FEMININ

Proiectul "Antreprenoriatul la feminin" este un proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, Axa prioritara 6 “Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Interventie 6.3 “Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii“.

Proiectul este derulat de S.C. European Project Consulting S.R.L in parteneriat cu ESSEC Business School Paris, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti si Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin.

Proiectul “Antreprenoriatul la feminin” prin obiectivele si activitatile sale, vine in intampinarea nevoilor femeilor care intentioneaza sa initieze sau sa dezvolte afaceri, prin facilitarea accesului acestora la programe de formare antreprenoriala de succes.

Astfel, proiectul isi propune ca obiectiv general imbunatatirea accesului femeilor pe piata muncii din regiunile Nord-Est, Sud-Muntenia si Bucuresti–Ilfov, prin dezvoltarea competentelor antreprenoriale ca urmare a participarii la programe de informare si formare profesionala antreprenoriala.

Numarul femeilor care doresc sa se dezvolte in domeniul antreprenoriatului, din regiunile Nord-Est, Sud-Muntenia si Bucuresti–Ilfov si care pot urma gratuit aceste cursuri este de 1.020.

Obiectiv general:
Imbunatatirea accesului femeilor pe piata muncii din regiunile Nord-Est, Sud-Muntenia si Bucuresti – Ilfov, prin dezvoltarea competentelor antreprenoriale ca urmare a participarii la programe de informare si formare profesionala antreprenoriala pentru femei
Obiective specifice:
Asigurarea accesului egal pe piata muncii a femeilor din regiunile Nord-Est, Sud-Muntenia si Bucuresti –Ilfov, prin cresterea competitivitatii si adaptabilitatii acestora la evolutiile si schimbarile din piata muncii ca urmare a participarii la programe de formare si informare in domeniul antreprenoriatului.
Dezvoltarea competentelor antreprenoriale a 1020 femei care intentioneaza sa initieze /dezvolte afaceri sau activitati pe cont propriu din regiunile Nord-Est, Sud-Muntenia si Bucuresti–Ilfov.
Asigurarea transferului de know-how si best practice in domeniul antreprenoriatului feminin la nivel interregional si transnational prin crearea parteneriatului durabil si instruirea unui grup de 12 experti.
Cresterea gradului de incluziune a femeilor pe piata muncii ca urmare a desfasurarii campaniilor de promovare si stimulare a spiritului antreprenorial in randul femeilor, in scopul manifestarii acestora ca intreprinzatori activi.
Generarea unui model practic de formare profesionala antreprenoriala pentru femei la nivel interregional, replicabil si în alte regiuni sau domenii de activitate.
Grupul tinta:

1020 femei care intentioneaza sa initieze o afacere sau sunt interesate sa isi dezvolte competentele antreprenoriale, din regiunile SM, NE si Bucuresti-Ilfov:
• 256 de femei antreprenoare
• 508 de femei care vor sa isi initieze sau sa dezvolte o afacere
• 256 de tinere – eleve de liceu si studente
Activitatile proiectului
1.Realizare studiu cercetare in domeniul antreprenoriatului feminin.
Va fi realizat un studiu comparativ care va descrie situatia antreprenoriatului feminin la nivel regional, national si european, cu scopul de a obtine o imagine reala a barierelor existente in domeniul antreprenorial feminin. De asemenea vor fi identificate nevoile de formare a persoanelor din grupul tinta in domeniul antreprenoriatului in scopul adaptarii si personalizarii programelor de formare profesionala pentru categoriile din grupul tinta.

2. Formare de formatori in antreprenoriat feminin.
Programul de formare a formatorilor va fi sustinut de catre prof ai Universitatii ESSEC, care au conceput si implementat modele de success in domeniul antreprenoriatului feminin, validate pe piata de munca europeană. Scopul este de a se realiza transferul de know-how si bune practici a unui program european catre piata locala a antreprenoriatului feminin.
Vor fi pregatiti in domeniul antreprenoriatului feminin 12 lectori din Romania, care vor parcurge in cadrul programului urmatoarele cursuri:
• Motivatie si profil personal
• Marketing – studii de piata
• Strategia companiei - elaborare
• Strategia companiei – implementare
• Plan de afacere
• Modele de afaceri
• Comunicare
• Legislatie si drept comercial
Formarea lectorilor este urmata de o etapa de supervizare si coaching.

3. Realizarea portalului "Antreprenoriatul la feminin"
Se va crea o platforma electronica on-line pentru formarea si consilierea femeilor in vederea dezvoltarii si consolidarii competentelor in domeniul antreprenoriatului. Formarea si consilierea va fi asigurata de catre expertii din cadrul proiectului, de antreprenori cu experienta in domeniu, atat pe durata proiectului cat si dupa finalizarea acestuia.

4. Realizarea Campaniilor de informare, constientizare si schimb de bune practici pentru femeile antreprenor
Campaniile vor avea ca grup tinta femeile care doresc sa se dezvolte in domeniul antreprenoriatului din regiunile vizate, inclusiv publicul larg.
Campaniile vor cuprinde conferinte de presa cu generarea articolelor de presa, workshopuri cu tematica specifica la care vor fi invitate sa participe ca diseminatori femei antreprenor/manager cu success in activitate si experti recunoscuti international, campanii publicitare radio, comunicate de presa si campanii de promovare on-line.
Vor fi organizate 4 campanii:
• Campania "Intreprinderea si Scoala" adresata tinerelor femei antreprenor;
• Campania "Afla cum!" pentru promovarea povestilor de succes ale femeilor antreprenor.
• Campania "Poti Singura!" pentru femei angajate sau inactive pe piata muncii in scopul incurajarii desfasurarii activitatilor pe cont propriu.
• Campania "Fii antreprenoare!" pentru incurajarea dezvoltarii competentelor antreprenoriale ale femeilor.

5. Realizare cursuri de instruire "Antreprenoriatul la feminin" pentru cele 1020 femei

6. Evaluarea impactului formarii antreprenoriale asupra grupului tinta
Rezultate anticipate
Realizarea studiului de cercetare in domeniul antreprenoriatului feminin
Sprijinirea si cresterea abilitatilor femeilor de a pune in aplicare idei de afaceri, prin participarea la programele de consiliere antreprenoriala
Dezvoltarea competentelor antreprenoriale si manageriale a 1020 femei care intentioneaza sa initieze o afacere sau sunt interesate sa isi dezvolte competentele antreprenoriale, din regiunile SM, NE si Bucuresti-Ilfov prin participarea la modulul de formare „Antreprenoriatul la feminin”
Certificarea competentelor profesionale antreprenoriale dobandite de catre participantele la sesiunile de formare: cel putin 998 de certificari in antreprenoriat.
Cresterea nivelului de informare si dezvoltare a abilitatilor antreprenoriale a 256 de femei antreprenoare, cu scopul de a adapta intreprinderile si competentele profesionale ale resurselor umane la directiile de dezvoltare economica regionale, in vederea cresterii competitivitatii
Cresterea nivelului de informare si dezvoltare a abilitatilor antreprenoriale a 508 de femei care vor sa-si initieze sau sa dezvolte o afacere.
Cresterea nivelului de informare si dezvoltare a abilitatilor antreprenoriale a 256 de tinere – eleve de liceu si studente.
Cresterea nivelului de acces al femeilor pe piata muncii in regiunile SM, NE si Bucuresti-Ilfov prin implementarea unui model de formare adaptat nevoilor acestora.
Informarea si constientizarea a 20000 de persoane cu privire la egalitatea de sanse si necesitatile de dezvoltare si formare antreprenoriala a femeilor, adaptate la dinamica pietei economice interregionale SM, NE si Bucuresti-Ilfov si constrangerile legate de rolul social al femeii, in cadrul campaniilor desfasurate.
Sustinerea culturii antreprenoriale si incurajarea antreprenoriatului feminin ca urmare a suportului informational acordat persoanelor interesate sa dezvolte afaceri prin publicarea Ghidului „Antreprenoriatul la feminin” si crearea portalului.
Crearea unei retele antreprenoriale inter-regionale, conectate cu reteaua europeana pentru asigurarea expertizei pe termen lung si realizarea schimbului de cunostinte si bune practici, sustinut de platforma on-line.
Crearea unui model practic si durabil de formare profesionala.
Crearea unui nucleu interregional de 12 experti, formati in transmiterea modelului antreprenorial, cu experienta practica de implementarea a acestuia.
Realizarea unui parteneriat transnational, care faciliteaza transferul de know-how si bune practici in domeniul antreprenoriatului feminin, pentru sustinerea caracterului inovator al formarii.
Realizarea promovarii si publicitatii proiectului prin: elaborare, tiparire, difuzare materiale informative: 10000 pliante, 1000 afise; Materiale promotionale: 1500 mape curs, 1500 serviete, 1500 pixuri, 1500 ecusoane, 1500 USB, 7 bannere, 7 roll-up; desfasurarea evenimentelor de informare: 1 conferinta de start-up si 1 de close-off, 5 workshopuri, realizarea publicitatii in mass-media: 9 conferinte de presa; 27 comunicate de presa, 27 articole, 5 emisiuni TV, 1 clip radio, publicitate radio, publicitate on-line; 1 portal pentru publicitatea proiectului.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati portalul dedicate proiectului:
http://www.antreprenoriatfeminin.ro/


profesor, Corina Ciobanu
profesor, Corina Ciobanu
Admin
Admin

Female Numarul mesajelor : 566
Varsta : 46
Localizare : Pitesti-ARGES
Puncte : 1332
Reputatie : 0
Data de inscriere : 2008-06-28

http://scoalateiuarges.ning.com/

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum