PEREGRINARI PE MELEAGURI DE TEI(U)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
SA PASTRAM ROMANIA CURATA!
Sa pastram Romania curata!
Social bookmarking

Social bookmarking reddit      

Pastrati adresa Ghidul profesorului istet pe site-ul dvs. de bookmarking social

Bookmark and share the address of PEREGRINARI PE MELEAGURI DE TEI(U) on your social bookmarking website

Campanie pt.denormalizarea consumului de tutun pentru un stil de viata sanatos

Sat Sep 04, 2010 6:00 am by profesor, Corina Ciobanu

Societatea Română de Pneumologie alături de Pfizer România, cu sprijinul asociației Aer Pur România și al RPFR- Rețelei pentru Prevenirea Fumatului din România anunță lansarea unei campanii de informare pe tema renunțării la fumat prin tratament.
Campania se derulează atât în mediul online, pe site-ul www.naepop.ro, cât și în social media.
Site-ul il prezinta pe Nae Pop, un om care nu poate …

[ Full reading ]

Comments: 1

Log in

I forgot my password

Vremea
RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


Statistics
We have 50 registered users
The newest registered user is franceska279

Our users have posted a total of 483 messages in 444 subjects
April 2024
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Calendar Calendar


ÎNVĂȚ, DECI EXIST,EXIST, DECI ÎNVĂȚ

Go down

ÎNVĂȚ, DECI EXIST,EXIST, DECI ÎNVĂȚ Empty ÎNVĂȚ, DECI EXIST,EXIST, DECI ÎNVĂȚ

Post by profesor, Corina Ciobanu Sat May 30, 2009 7:23 pm

ÎNVĂȚ, DECI EXIST,
EXIST, DECI ÎNVĂȚ
PROFESOR, CIOBANU CORINA
ȘCOALA CU CLASELE I-VIII
“VLADIMIR STREINU”, TEIU


Nicolae Iorga spunea: „Școala cea mai bună e aceea în care înveți înainte de toate, să înveți”.

Când mi-am ales această vocație, de dascăl, am înțeles s-o fac cu toată puterea unei persoane devotate carierei sale.

Am înțeles că, din dragoste pentru meseria aleasă, trebuie să fac tot ce-mi stă în putere pentru a modela caractere umane, demne de a înfrunta cu brio problemele zilei de mâine.

Alături de copii am putut să mă bucur, dar și să mă întristez de fericirea și de necazul lor, am învățat să ignor răutățile celor mari, am aflat că inocența copilăriei mai dăinuie încă în sufletul meu.

Ei, copiii, deși copleșiți adesea de grijile acestei vieți dure, nu uită să ne ofere la orice pas acel zâmbet plin de candoare și inocență specific vârstei.

Noi, ceilalți, ar trebui să nu uităm că o vorbă de alinare nu ne afectează prea mult orgoliul și nu ne face să ne pierdem mai puțin din importanța pe care ne-o acordăm.

Să nu uităm că ei, copiii sunt viitorul nostru și că ei vor deveni ceea ce noi îi învățăm să devină. Viitorul lor stă în puterile noastre și de noi depinde ceea ce ei vor fi mâine.

Atunci când îți dorești cu adevărat ceva, trebuie să mergi până la capăt pentru a-l obține: astfel a luat ființă pasiunea mea pentru cultivarea sensibilității elevilor mei prin realizarea de activități educative curriculare și extracurriculare.

La început am privit aceste activități ca pe o provocare dar și cu anumite temeri, temeri ce s-au disipat pe parcursul derulării activităților în sine.

Am considerat că elevii sunt capabili de fapte mărețe dar aveam în același timp senzația de a nu ști de unde să începem.

Știam, atât eu, cât și ei că trebuie să ne înarmăm cu multă răbdare dar, eram conștienți de faptul că, oricare ar fi cauzele, efectele trebuie să fie unele pozitive.

Și astfel am pornit la drum! Un drum, ce-i drept, nu foarte întortocheat dar nici anevoios, un drum pe cât de necunoscut, pe atât de tentant. O adevărată provocare pentru noi toți.

Elevii, deși copii, au tratat activitățile educative de orice gen cu multă seriozitate și responsabilitate. Au schimbat păreri, s-au amuzat, cunoscându-se reciproc. Au apreciat sinceritatea colegilor, și-au îmbogățit bagajul de cunoștinte, au învățat că întotdeauna e loc și de mai mult și și-au asumat cauzele și efectele unor astfel de provocări.

Nu numai că și-au valorificat cu succes timpul dar și-au si îmbogățit cunoștințele legate de folosirea tehnologiei moderne( calculator, internet, cameră foto, videoproiector, etc.), comunitatea locală cu obiceiurile și tradițiile sale într-un ambient plăcut, prietenos și amuzant, au pus suflet în tot ceea ce au făcut, s-au distrat și au învățat “jucându-se”.

Nimic nu e mai frumos ca atunci când vezi lucrurile prin ochii unor copii.

Astfel prin intermediul activităților curriculare și extracurriculare elevii au avut posibiltatea să fie originali culegând și procesând informații. Au surprins imagini inedite din locul de baștină, au cercetat și au descoperit informații despre unicitatea comunei lor, au învățat să fie mândri de a-i aparține:

“ Sunt mândră de comuna mea natală și am de gând s-o fac și pe ea mândră de mine”spunea o elevă.

Au transpus prin fotografii și prezentări tradiții, locuri și peisaje unice, locuri și oameni, au introdus în prezentările lor pasaje eseistice originale. Au căutat necontenitinformații dorind să demonstreze că sunt mândri că sunt teieni.

Au apelat la oameni cu experiență care le-au putut împărtăși câte ceva din experiențele lor( spre exemplu, țesutul la război, tradiție păstrată și astăzi de unii locuitori ai comunei), au îmbrăcat costume populare specifice zonei noastre argeșene tot pentru unicitatea comunei, au transpus proprille lor sentimente, au legat prietenii chiar dincolo de granițele țării, au învățat să fie europeni, au cântat, au dansat, au demonstrat că au fost, sunt și vor fi mândri de locul de unde au plecat.

Toate activitățile educative constituie un mijloc prin care copiii au posibilitatea de-a socializa, de-a comunica cu cei din jur și de-a descoperi lucruri noi, contribuie la dezvoltarea culturală a comunității locale și întărește legătura dintre școală și comunitate

Învață să comunice, să interacționeze, să fie ei-înșiși și, nu în ultimul rând, să fie responsabili de fapte mărețe!
profesor, Corina Ciobanu
profesor, Corina Ciobanu
Admin
Admin

Female Numarul mesajelor : 566
Varsta : 46
Localizare : Pitesti-ARGES
Puncte : 1332
Reputatie : 0
Data de inscriere : 2008-06-28

http://scoalateiuarges.ning.com/

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum